piatok, novembra 03, 2006

Hurikán Al zasiahol Európu

Tornádo s názvom “zelený Al”, sformované nad východným pobrežím USA, sa prirútilo na európsky kontinent. Podľa meteorológov, v oblasti svojho vzniku už nenachádza dostatočné množstvo energie, stráca tu silu a postupne sa presúva do priestoru s pohostinnejšími podmienkami. Nedávno zasiahlo krajinu administratívneho srdca Európskej únie, kde napáchalo značné škody na majetku obyvateľstva a ešte viac napácha. Hoci výška a rozsah zelenej “Al”dane zatiaľ nie je známa, bude súčasťou návrhu rozpočtu na rok 2007. Podľa belgickej vlády zavedenie dane je kompenzáciou za “plánované” zníženie dane z príjmov.
Podľa najnovších informácií sa zelené tornádo presunulo na Britské ostrovy, kde tamojšej vláde pomáha zastrašovať obyvateľov sveta. Keďže cirkulácia vzduchu v atmosfére a vrtochy počasia sú nevyspytateľné a prinajmenšom ťažko predpovedateľné v dlhodobom horizonte, nie je vylúčená možnosť nasmerovania ničivého živlu na ostatné európske, či iné krajiny.
Ústup a návrat tornáda “Al” na domácu pôdu sa očakáva najneskôr v roku 2008, kedy budú v USA prebiehať nominácie Demokratov na prezidenta. Ak neuspeje v súboji s rovnako nebezpečným hurikánom “Hillary”, jeho opätovný návrat na európsky kontinent je podľa viacerých analytikov možný.